NASZE PORTFOLIO

Nasz asortyment proszków mlecznych to szeroka gama dodatków spożywczych, która ma szerokie zastosowanie w cukiernictwie, piekarnictwie, lodziarstwie
i wielu innych branżach spożywczych.

Nasza wiedza i technologia pozwala na dowolne modyfikowanie receptur, poprzez zastosowanie odpowiednich proporcji białka i tłuszczu oraz możliwości doboru tłuszczu właściwego dla danego produktu: mlecznego lub roślinnego (palmowego i kokosowego).

Nasz asortyment z pewnością przyczyni się do wzmocnienia wizerunku Państwa firmy – jako producenta dbającego o zdrowie konsumenta. 

BILACT

Jest to preparat mleczny w proszku - otrzymany metodą suszenia rozpyłowego z serwatki podpuszczkowej z dodatkiem tłuszczu roślinnego i koncentratu białka serwatkowego

BILACT ML

Jest to preparat mleczny w proszku - otrzymany metodą suszenia rozpyłowego z mleka chudego z dodatkiem tłuszczu roślinnego 

CREMOLACT

Preparat na bazie tłuszczu mlecznego, otrzymany metodą suszenia rozpyłowego ze słodkiej pasteryzowanej śmietanki, mleka odtłuszczonego, serwatki oraz koncentratu białek serwatkowych

BIAŁKA MLEKA

Jest to preparat mleczny w proszku - otrzymany metodą suszenia rozpyłowego z serwatki z dodatkiem mleka chudego 

JOGURT W PROSZKU

Proszek jogurtowy odtłuszczony wyprodukowany metodą rozpyłową 
z ukwaszonego przez bakterie: mleka odtłuszczonego (Y 1/ Y 2/ Y P) lub mleka odtłuszczonego z dodatkiem serwatki (Y 3) 

ŚMIETANKA W PROSZKU

Produkt otrzymany z mleka i z słodkiej pasteryzowanej śmietanki

SERWATKA W PROSZKU

Produkt otrzymany przez wysuszenie serwatki uzyskanej w procesie produkcji sera dojrzewającego, poddanej demineralizacji